Fjordfolk

Fjordfolk

fjordfolk band

Fjordfolk spiller medrivende irsk og skotsk inspireret folkemusik med glæde og glimt i øjet. Flerstemmig sang og flotte harmonier får musikken til at svinge helt utroligt. Det er umuligt at sidde stille, når Fjordfolk spiller de gamle kendte klassikere. Tag en slurk af din Guinness, syng med og mærk stemningen. Fjordfolk har blandt andet spillet på Skagen Festivalen flere gange og er et kendt navn i landets mange kulturhuse.

Gruppen blev oprindelig dannet i 2001. Med tiden ændrede sammensætningen sig, nogle kom til og andre gik fra, men genren var der aldrig tvivl om, da alle havde en ”svaghed” for de irske og skotske toner.

 

Bandet, som dengang bestod af 4 medlemmer, havde mange forskelligartede spillejobs, eksempelvis Hjallerup Marked, messer, rådhuspladser i diverse større byer, 4. maj arrangementer, træskibs-arrangement i Skive, kræmmermarked på Fyn, Irsk skib ved Aalborg havn, musik– og spilleforeninger, diverse byfester og endelig blev der leveret musik til mange private fester.

 

I 2007 fusionerede Fjordfolk med Big Bad Wolf. Vi valgte at kalde os Fjordfolk og instrumentringen består nu af bas, mandolin, banjo, harmonika, guitar, trommer og masser af sang. Dette koncept syntes at være fastforankret og Fjordfolk tæller i dag 5 medlemmer plus lydmand.

 

"Vores mål er at spille den irske og skotske folkemusik for en masse glade mennesker, gerne med vores egne fortolkninger og endelig at drikke en Guinness i ny og næ."